Ющенко просить КС негайно розібратись з Януковичем

Вівторок, 27 березня 2007, 12:34

Президент Віктор Ющенко закликав Конституційний Суд невідкладно розглянути та вирішити по суті подання щодо імперативного мандату народного депутата, легітимності уряду та конституційності закону про Кабінет міністрів.

Про це він сказав під час зустрічі з суддями Конституційного Суду, яка пройшла у вівторок у приміщенні КС, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що зустріч викликана критичною масою фактів порушення прав громадян та їхнього волевиявлення.

Крім того, президент висловив стурбованість ситуацією, коли з кожним днем зростає ймовірність тиску на суддів, використання їхнього голосу у політичних цілях.

"Ви розумієте, що з кожним тижнем на вас буде посилюватися політичний тиск, з кожним днем навколо діяльності Конституційного Суду будуть творитися колосальні політичні дебати. З однією метою – знайди спосіб повпливати на ваше змістовне рішення. Бо вага питань, які тут вирішуються, без перебільшення, доленосна", - зазначив Ющенко.

При цьому він наголосив, що не може допустити "політизації Конституційного Суду, як і будь-якого іншого суду країни, чи органів правопорядку".

Президент зазначив, що на розгляді в Конституційному Суді перебувають конституційні подання президента, народних депутатів, уряду з нагальних питань, які виникли у зв'язку із впровадженням конституційної реформи, серед яких – щодо імперативного мандату народного депутата, легітимності уряду та конституційності закону про Кабінет міністрів.

На думку глави держави, вирішення цих питань покладе край неоднозначному застосуванню норм Основного Закону, спробам деяких політиків використовувати Конституцію на власний розсуд і для власних інтересів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування