Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський змінив "Яблуко" на вільних демократів

Вівторок, 27 березня 2007, 13:05

Політичну партію "Яблуко" перейменовано в Партію вільних демократів.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок депутат Київради, лідер колишньої партії "Яблуко", а тепер "Партії вільних демократів" Михайло Бродський, повідомляє УНІАН.

За його інформацією, рішення про зміну назви партії було ухвалено в неділю, 26 березня, під час III етапу VIII з’їзду цієї політичної сили.

Пояснюючи це рішення Бродський зазначив, що "треба йти далі, держава йде далі, створюються нові ідеології".

"На щастя, сьогодні створюється середній клас. Хтось повинен представляти цей середній клас. Ми хочемо зробити спробу і довести, що в середнього класу є лобісти у Верховній Раді і у місцевих радах", - зазначив він.

За словами Бродського, його партія схвалила рішення про свою опозиційність до більшості у Верховній Раді, але водночас буде представляти самостійну опозицію, яка відрізнятиметься від парламентської опозиції.

"Те, що бачимо на сьогодні у ВР, і влада і опозиція – це дві ліві сили, конгломерати, які займаються виключно тільки популізмом, на жаль, ніхто не займається конкретними справами, глобальними реформами, ніхто не захищає тих людей, хто насправді є головними донорами наших бюджетів – це середній клас", - сказав Бродський.

"Ми відчуваємо себе європейською опозицією, а, на жаль, сьогодні у ВР працює радикальна опозиція", - додав він.

Водночас, Бродський повідомив, що в рамках фракції БЮТ у парламенті буде створено нову депгрупу від Партії вільних демократів, яка буде "займатися європейською опозиційною діяльністю". Поки що в неї ввійдуть 5 депутатів: Дмитро Видрін, Олексій Данілов, Сергій Потімков, Володимир Куренний і Любов Стасів, - але вже йдуть переговори про її розширення.

Як відомо, партія "Яблуко" була створена 1999 року. На березень 2007 року її чисельність складає 5-7 тис. осіб.

Бродський у 2004 висувався кандидатом у президенти, а під час "помаранчевої революції" входив до складу Комітету національного порятунку.

У березні 2005 року "Яблуко" вирішило влитися до лав "Батьківщини" і було розпочато процес ліквідації "Яблука".

Наприкінці лютого 2007 року Мін'юст взяв до відома інформацію про припинення процесу ліквідації "Яблука" та санкціонувало відновлення її діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування