Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підписав бюджет Януковича

Вівторок, 27 березня 2007, 14:25

Президент Віктор Ющенко підписав закон про внесення змін до закону про державний бюджет на 2007 рік, схвалений Верховною Радою 15 березня 2007 року.

"У значній частині положень закон збігається з моїм баченням напрямів удосконалення державного бюджету на 2007 рік", - зазначає президент.

Однак у листі до прем'єр-міністра Віктора Януковича Ющенко висловлює певні зауваження до деяких положень цього закону, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, на думку Ющенка, запропоноване законом збільшення граничного розміру дефіциту держбюджету на 3 млрд. грн. є необґрунтованим.

"При внесенні змін до держбюджету не враховано збільшення надходжень від податку з доходів фізичних осіб у сумі понад 1,2 млрд. грн. та внесків до пенсійного фонду в сумі понад 3 млрд. грн., які будуть мобілізовані у зв'язку зі збільшенням фонду оплати праці у бюджетах усіх рівнів на 2,5 млрд. грн. та в галузях економіки більш як на 6 млрд. грн.", - зазначає президент.

Ющенко наголошує, що таке збільшення граничного розміру дефіциту держбюджету, водночас, може призвести до "стимулювання інфляційних процесів" і, відповідно, до зростання індексу інфляції понад прогнозований рівень та погіршення інвестиційної привабливості України.

Також, на думку президента, у зміненому законі про держбюджет не є прозорим механізм спрямування частини понадпланових надходжень до обласних бюджетів та бюджету АР Крим для стимулювання соціально-економічного розвитку.

Зокрема, не зазначено, яку частину коштів та на які програми буде перераховано, а у видатковій частині бюджету-2007 не враховано і передачу цих коштів місцевим бюджетам.

"Також є неможливим чітко визначити критерії прогнозів надходження доходів у розрізі регіонів, враховуючи залежність прогнозу надходжень від значної кількості суб'єктивних та об'єктивних факторів", - зазначає прес-служба президента.

"Такі зміни можуть призвести до штучного завищення планів для одних регіонів держави та заниження їх для інших, несправедливого розподілу фінансових ресурсів на користь певних регіонів держави", - додається у повідомленні.

Також Ющенко вважає непрозорим розподілення між регіонами додаткової субвенції на розвиток їхньої інфраструктури в сумі 230 млн. грн.

У зв’язку з цим президент просить Кабмін врахувати його "застереження" до цього закону і за результатами виконання прогнозних показників соціально-економічного розвитку та плану доходів за 1 квартал 2007 року підготувати законопроект про внесення змін до держбюджету.

У ньому Ющенко очікує бачити встановлення граничного розміру дефіциту бюджету на рівні не вище 2,6 % ВВП, уточнення положень щодо перерахування місцевим бюджетам понадпланових надходжень та розподіл між регіонами субвенцій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування