Солана обіцяє розібратися, чому українці платять за візи більше

Вівторок, 27 березня 2007, 16:23

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав’єр Солана обіцяє вивчити фактичне підвищення вартості віз для українців деякими країнами ЄС через залучення посередників.

Про це Солана заявив у вівторок журналістам у Брюсселі після робочого ланчу з прем’єром Віктором Януковичем, відповідаючи на питання щодо рішення, зокрема, Бельгії та Нідерландів, видавати візи через посередницьку компанію.

"Я не можу точно сказати, на жаль, чому ціни зросли… Але я вивчу це питання", - сказав Солана.

Як повідомлялося, з 1 березня посольства Бельгії і Нідерландів почали прийом документів на видачу віз від українців через спеціальний Центр обробки візових запитів, створений фірмою VFS.

Вартість послуги в центрі - 170 грн. (приблизно 25 євро). Крім того, громадяни повинні сплатити вартість візи - 35 євро.

Посольство Німеччини також заявило про те, що призначатиме час для першої зустрічі за посередництва компанії VFS. Вартість послуги - 5 євро плюс вартість візи - 35 євро.

7 березня представник Єврокомісії Емма Удвін висловила переконання, що збільшення вартості віз для українців через залучення компанії-посередника VFS суперечить духу угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Україною.

Україна і Європейський Союз парафували угоду про спрощення візового режиму 27 жовтня 2006 року. Україна і ЄС планують підписати угоду влітку цього року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...