Ющенко натякає, що Янукович нелегітимний

Вівторок, 27 березня 2007, 17:59

Президент Віктор Ющенко попереджає, що зобов’яже Верховну Раду і уряд дотримуватися Конституції при формуванні коаліції.

"Я – гарант Конституції і забезпечу її виконання з боку парламенту та уряду (при формуванні коаліції)", - сказав Ющенко журналістам у вівторок.

Він нагадав, що, на його думку, формування коаліції національної єдності із залученням депутатів з опозиції – це "кроки в антиконституційному напрямку".

"Ми повертаємось у 2002 чи 2004 рік, коли через прокуратуру та міліцію формувалася так звана провладна більшість", - сказав Ющенко.

Президент вчергове нагадав, що Конституція передбачає формування коаліції за рахунок фракцій, які представляють партії та блоки-переможці виборів, а не окремих депутатів.

"Те, що відбувається в парламенті – це грубе порушення Конституції. Я хотів би, щоб на мої позиції зважила Верховна Рада і Кабінет міністрів. Ця дорога веде до формування нелегітимної більшості і нелегітимного уряду", - сказав він.

Ющенко також сказав, що виступає за те, щоб політична криза була розв’язана мирним шляхом.

"Ні, в четвер я не буду підписувати указ про розпуск парламенту", - сказав Ющенко, відповідаючи на питання, чи можливий такий розвиток подій.

"Я вважаю, що відповідь на вихід з політичної кризи знаходиться в площині переговорного процесу, і всі шанси переговорного процесу мають бути використані... Я за те, щоб дати відповідь на це питання демократичним методом", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування