Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко заявляє, що коаліції заважають опозиція та Ющенко

Вівторок, 27 березня 2007, 18:54
Лідер Компартії Петро Симоненко переконаний, що досягнення коаліційного уряду могли би бути значно вагомішими, якби не деструктивні дії опозиції і самовідмова президента від виконання обов'язків гаранта Конституції.

Про це повідомляє прес-служба КПУ.

"Протягом цього року всі зусилля лідерів "партій Майдану" були спрямовані на розхитування суспільно-політичної ситуації, підбурення людей до неправових дій і намагання в неконституційний спосіб розпустити Верховну Раду і сформований нею уряд", наводить слова Симоненка прес-служба партії.

Він додав, що "жодних конструктивних дій "опозиції" - тільки голослівні звинувачення, дешевий популізм і заколотницько-реваншистські спроби повернення себе у владу".

Аналізуючи здобутки року роботи Верховної Ради та коаліційного уряду, лідер комуністів заявив, що "найбільш позитивним результатом року, що минув з часу виборів до Верховної Ради, можна вважати реалізацію положень конституційної реформи щодо переходу від президентсько-парламентської форми правління до парламентсько-президентської".

Щодо негативних явищ, які суттєво впливають на формування внутрішньої та зовнішньої політики держави, на забезпечення соціального захисту, то, на думку Симоненка це є домінування представників потужного капіталу у владі.

Також Симоненко заявив, що коли створювалася парламентська коаліція і формувався коаліційний уряд, партія висунула вимоги щодо тих принципів, за якими це має відбуватися.

Згідно з повідомленням, ці принципи передбачають дотримання передвиборчих обіцянок, пріоритетність інтересів держави над інтересами приватного бізнесу, курс на набуття позаблокового статусу.

Серед приіорітетів також - налагодження торговельно-економічних стосунків в рамках ЄЕП, зокрема з Росією, надання російській мові відповідного державного статусу, професійність у підходах до кадрових призначень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування