Вбивство Курочкіна повісили на Януковича. Цушка перевіряють

Вівторок, 27 березня 2007, 20:24

Рух "Народна Самооборона" заявляє, що розкриття вбивства російського бізнесмена Максима Курочкіна має стати перевіркою на професійність нового керівництва МВС.

"Вбивство російського бізнесмена Максима Курочкіна – це виклик не лише правоохоронним органам України, а й державі в цілому", - йдеться у заяві руху.

"Це вбивство ще раз доводить, що міністру внутрішніх справ, звітуючи про 100 днів роботи, необхідно було робити акцент на криміногенній ситуації у державі, а не говорити про весняні марші опозиційних сил", - додається у документі.

Також у повідомленні зазначається, що "розстріл російських бізнесменів на Обухівській трасі, вбивство Курочкіна ще раз свідчить про те, що керівництво МВС звітує про бойову готовність своїх бійців до маршу опозиції, замість того, щоб напряму займатися розкриттям справ".

Водночас Блок Юлії Тимошенко покладає відповідальність за інцидент на уряд: "Саме на уряді Януковича та так званій коаліції національної єдності лежить відповідальність за трагічну подію".

"Вбивство Курочкіна, яке сталося сьогодні у внутрішньому дворі Святошинського райсуду, свідчить про те, що ситуація в Україні стає не керованою", - йдеться в заяві БЮТ.

БЮТ вимагає від уряду Януковича та представників правоохоронних органів знайти винуватців "цинічного вбивства людини практично у приміщенні суду і притягнути їх до відповідальності".

У свою чергу глава секретаріату президента Віктор Балога заявив, що вбивство Курочкіна "вкотре підтвердило, що останнім часом криміналітет у нашій країні почувається все вільніше і діє все зухваліше".

"Сьогоднішній розстріл Максима Курочкіна на території райсуду столиці став трагічним підтвердженням того, що кілерство знову стає звичним атрибутом життя", – вважає глава секретаріату.

"Смерть підсудного напередодні оголошення вироку – професійний виклик міліції. Із залу суду шлях або на волю, або до в'язниці, але не на цвинтар", – додав він.

Балога звернув увагу, що на високі посади в МВС призначено людей, які часто називають себе професіоналами: "Нехай ці профі на ділі покажуть суспільству, чого вони варті, і знайдуть вбивць Курочкіна та замовників цього злочину".

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування