ЯНУКОВИЧ ЗАПРОШУЄ В ЗРАДНИКИ І ПОГРОЖУЄ РІШЕННЯМ КС

Вівторок, 27 березня 2007, 21:23
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що двері коаліції національної єдності у Верховній Раді України відкриті для депутатів з фракції "Наша Україна".

Відповідаючи на запитання депутатів Європарламенту - членів комітету з закордонних відносин, він зазначив, що "Наша Україна" мала приєднатися до коаліції ще одразу після формування його уряду, однак, цього не сталося.

Він також закликав дочекатись рішення Конституційного Суду щодо легітимності переходу депутатів з фракції у фракцію.

Він нагадав, що зараз КС розглядає питання відповідності Конституції переходу депутатів з фракцій до фракцій, повідомляє УНІАН.

"Тлумачити Конституцію має право лише КС і ми дочекаємось його рішення", - сказав Янукович.

Він також заявив, що Венеціанська комісія надала свій висновок, в якому висловлюється проти існування імперативного мандату.

"Те, що зараз відбувається в парламенті, важко назвати процесом, який сприяє розвитку демократії – коли в опозиційних фракціях депутатів виганяють з залу, не дають працювати і змушують писати заяви про дострокове припинення повноважень", - підкреслив він, додавши, що саме тому вони змушені шукати захисту і писати заяви про перехід до коаліції.

Також в ході відповідей на запитання Янукович висловив впевненість, що дострокових виборів не буде.

За його словами, наступні вибори до парламенту відбудуться в 2011 році.

"Це наше бачення, це так і буде", - сказав він, порадивши політикам, які сьогодні багато говорять про дострокові вибори, завойовувати симпатію виборців, готуючись саме до чергових виборів у 2011 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування