Сім’я Кравченка вважає, що Медведько закрив справу через тих, хто при владі

Середа, 28 березня 2007, 09:51

Родичі загиблого екс-голови МВС Юрія Кравченка вважають рішення Генеральної прокуратури про закриття справи за фактом смерті Кравченка політичною акцією.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні" заявила донька екс-міністра Ірина Кравченко.

"Це вигідно усім, хто зараз при владі. Розбиратися в істинних причинах його смерті ніхто не бажає", - відзначила вона.

"Нашу родину навіть не ознайомили з висновками експертиз, що проводилися в рамках розслідування кримінальної справи про його загибель. Слідчий сказав, що нам не належить бачити ці документи", - наголосила донька Кравченка.

Вона також повідомила, що родина Кравченка має намір оскаржити рішення Генпрокуратури про закриття справи за фактом смерті екс-міністра внутрішніх справ у суді.

Крім того, дочка Кравченка спростувала заяву представників ГПУ про те, що перед смертю за її батьком не велося зовнішнє спостереження.

"Як вони можуть так говорити, якщо суд офіційно дозволив правоохоронним органам установити спостереження за батьком у рамках справи про загибель Георгія Гонгадзе?!" - сказала вона.

За словами Ірини, виклик Юрія Кравченко на допит до колишнього Генпрокурора Святослава Піскуна в телеефірі дуже образив екс-міністра.

"Повістки не було. Тому батько міг просто проігнорувати запрошення на допит. Проте він вирішив, що піде 4 березня в Генеральну прокуратуру".

У той же час, донька екс-міністра бачилася з ним напередодні того дня й упевнена, що смерть Кравченка не була самогубством.

"У батька був звичайний настрій. Він мужньо зносив те, що відбувається, і був налаштований битися за своє чесне ім'я до останнього. І думок про самогубство в нього не було. Це я можу сказати точно", - підкреслила вона.

Крім того, дочка загиблого екс-міністра відзначила, що на його родину здійснювався тиск, а самому Кравченко відмовили в місці на Байковому цвинтарі, у прощанні в клубі МВС, а також наказали забрати його портрет з алеї міністрів внутрішніх справ.

Як відомо, Юрій Кравченко загинув 4 березня 2005 року від двох пострілів на дачі під Києвом. Генпрокуратура в травні того ж року оголосила висновок, що це було самогубство і пізніше закрила справу.

21 липня 2006 року за рішенням Печерського суду Києва ГПУ поновила розслідування, однак недавно Генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що справа знову закрита з висновком "самогубство".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...