Янукович каже, що за ним стежать у Європі

Середа, 28 березня 2007, 11:13

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що Євросоюз стурбований політичним протистоянням в Україні.

Про це Янукович розповів на засіданні Кабміну, поділившись своїми враженнями від зустрічей з єврочиновниками в Брюсселі, що відбулись напередодні.

"Хотів би сказати, що позитив останніх місяців в економіці, в питаннях співпраці уряду і парламенту, впливає на прогнозованість України в багатьох питаннях, які ми маємо у стосунках з ЄС", - заявив Янукович.

За його словами, "це питання, з яким у нас весь час була проблема, і нам наші партнери робили зауваження, що прогнозованість державного курсу влади завжди викликала занепокоєння в Європі".

"Безумовно, викликало занепокоєння питання стосунків між гілками влади, і той процес, який почався в зв’язку зі вступом змін до Конституції. Вони (єврочиновники) сприймають це як природне явище, яке врешті-решт закінчиться", - додав прем'єр.

На його думку, "цей процес повинен пройти якнайшвидше".

Янукович також розповів, що під час візиту до Брюсселю відчув, що підготовка до нової угоди з ЄС вже почалася, і в понеділок відбудеться 2 раунд переговорів.

За словами прем’єра, спостерігається "серйозна налаштованість на позитив".

"Я відчув, що після вступу України до Світової організації торгівлі відразу почнеться процес підготовки угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС", - розповів він.

Крім того, Янукович зазначив, що під час візиту переконався, що візові проблеми "найближчим часом також будуть вирішуватися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News