Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа позитивно оцінила Януковича, хоч він і не дає чітких сигналів

Середа, 28 березня 2007, 11:55

У європейському парламенті загалом позитивно оцінили виступ прем’єр-міністра Віктора Януковича на засіданні комітету з міжнародних питань у вівторок.

Про це заявив віце-президент Європарламенту Марек Сівець в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

На думку віце-президента Європарламенту, виступ Януковича, у якому він повідомив про європейські прагнення України, добре сприйняли представники різних політичних сил.

"Він подавав себе, як європеєць, в якого немає упереджень. А члени Європарламенту це завжди вітають", - відзначив Сівець.

Крім того, за його словами, Янукович відвідав засідання разом із новим міністром закордонних справ Арсенієм Яценюком, і таким чином вони продемонстрували певну єдність української влади.

Сівець зауважив, що він не знає, наскільки справді проєвропейським є український прем’єр, але "у тому що він говорить, і в тому, що робить "Партія регіонів", простежується усе більше і більше європейський підхід".

Водночас, колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, перебуваючи у Львові, заявив, що після парламентських виборів Україна не подає чітких політичних сигналів Євросоюзу.

"Вже рік після виборів, а Україна досі залишається для Європи політично не прогнозованою", - цитує екс-президента Ліга з посиланням на "Polskie Radio".

Кваснєвський також відзначив, що Україна витрачає час на політичні баталії замість того, щоб працювати на європейську перспективу.

За його переконанням, президент і прем’єр повинні якомога краще координувати співпрацю різних органів влади в інтересах держави, а українці – "повірити в себе і знати, що місце України в Європі".

Коментуючи перспективи інтеграції України в ЄС, екс-президент Польщі зазначив, що основним фактором цього процесу незабаром стануть олігархи зі Східної України.

Однак, на думку Кваснєвського, протистояння прем’єра та президента може вповільнити процес євроінтеграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування