Тимошенко боїться надовго кидати Ющенка

Середа, 28 березня 2007, 12:31

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що якщо парламент найближчим часом не буде розпущений, то це буде зрадою національних інтересів.

Про це вона заявила в середу в Парижі.

Тимошенко відзначила, що президент має право розпустити парламент спираючись на 90 статтю Конституції, яка вказує, що більшість можуть сформувати депутатські фракції, а не окремі депутати.

"Крім того, є ще 102 стаття Конституції, згідно з якою президент не тільки має право, а має обов’язок розпустити парламент, коли він перетворюється на осередок корупції, спотворює вибір народу", - додала Тимошенко.

На питання, коли вона очікує розпуску парламенту, лідер БЮТ відповіла, що парламент слід було розпустити "ще вчора".

"Але слабкість політиків, іноді їх нерішучість призводить до того, що Україна втрачає не лише те, що ми здобули під час революції, але й те, що здобули багато поколінь. А коли політики здають надбання поколінь, то на мою думку, це вже не слабкість, а зрада", - додала Тимошенко.

На питання, чи не боїться вона, що спікер та прем’єр спробують відмовити президента від дострокових виборів, лідер БЮТ відповіла: "Боюсь, тому швидко повертаюсь в Україну".

Вона також нагадала, що в п’ятницю відбудеться засідання форуму нацпорятунку, на який акредитуються багато громадських організацій.

"Наша мета зібрати всі здорові сили, щоб оголосити вибори легітимним конституційним шляхом", - наголосила Тимошенко.

У середу в Парижі вона зустрілася з міністром бюджету та адміністративної реформи Жаном-Франсуа Копе. Після зустрічі Тимошенко повідомила, що французькі економічні кола стурбовані ситуацією з інвестиційним кліматом в Україні.

Сам Копе не став відповідати на питання журналістів, мотивуючи це тим, що має йти на засідання уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування