Ющенко побачить Путіна десь на Великдень

Середа, 28 березня 2007, 15:03

Візит президента Віктора Ющенка до Росії, ймовірно, відбудеться у першій декаді квітня.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий.

Він нагадав, що візит Ющенка до Москви, запланований на 21 березня, було перенесено у зв’язку з трагічними подіями у Росії.

За словами Чалого, головною темою запланованої зустрічі стане завершення формального прийняття плану дій Україна-Росія на 2007-2008 роки та обговорення "практично всіх позицій плану".

"Починаючи від питань економічної співпраці і закінчуючи прикордонною співпрацею та співпрацею в енергетичній сфері", - пояснив заступник голови секретаріату.

Коментуючи намір міністра економіки Анатолія Кінаха напряму укладати угоди між "Нафтогазом України" та "Газпромом", Чалий нагадав "абсолютно чітку" позицію президента:

"Ми повинні мати прямі відносини на рівні державних господарюючих суб'єктів".

"Президент негативно ставиться до посередницької діяльності, яку проводить "РосУкрЕнерго" і віддає перевагу більш прозорим відносинам щодо поставок енергоносіїв до України", - додав він.

При цьому заступник глави секретаріату висловив сподівання, що ці питання також обговорюватимуться під час зустрічі президентів у Москві.

Коментуючи інцидент з кораблем ЧФ Росії у понеділок у Севастополі, Чалий заявив, що міністерству закордонних справ та представнику президента в Криму "вже дали відповідні доручення".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування