Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович звинуватив у всьому Тимошенко

Середа, 28 березня 2007, 17:06

Прем'єр Віктор Янукович вважає, що до переходу в лави коаліції опозиційних депутатів спонукала "деструктивна поведінка " лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

"Дії депутатів були спровоковані деструктивною позицією лідер опозиції Юлії Тимошенко", - сказав Янукович журналістам, виходячи з секретаріату президента після зустрічі з президентом.

Він називає проявами деструктивної позиції, зокрема, вимогу лідерки БЮТ, з якою представники опозиції мають писати заяви про дострокове добровільне припинення депутатських повноважень в разі незгоди з рішенням фракції.

За словами Януковича, деструктивною є вимога Тимошенко щодо того, що депутати мають підкорятися всім рішенням лідерки БЮТ, і тим самим змушує "практично відсторонитися від роботи в парламенті".

"У них немає бажання вносити будь-яку дестабілізацію. У депутатів є бажання працювати конструктивно, крім того у кожного з них є своя позиція і життєві принципи", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи погоджується він з думкою Ющенка щодо нелегітимності коаліції, створеної за рахунок окремих депутатів, а не фракцій, Янукович зазначив, що ця тема обговорювалася і є "спірною".

"Я переконаний, що такі ініціативи не дають сигналу на об’єднані дії і, наприклад, в стосунках між президентом, прем’єром і ВР вони створюють проблеми. Я з цим згоден, але як відноситись до дій опозиції?" – спитав він.

На питання, чи погодився президент на його пропозицію щодо зустрічі з суддями КС втрьох, за участю президента, голови ВР та прем’єра, він відповів:

"Безумовно, такий підхід буде давати більше прозорості і, безумовно, він дасть можливість знаходити тут рішення, які сьогодні хвилюють суддів КС і які хвилюють владу".

"Ми повинні тут спільно діяти і створювати умови для того, щоб КС міг працювати як незалежна державна установа і це наша також спільна точка зору", - зазначив він.

Янукович також додав, що йому б хотілося б щоб "рішення приймалися скоріше, ніж зараз".

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування