У Бойка і Клюєва немає боргів, бо всіх пригрозили відключити

Середа, 28 березня 2007, 17:28

Борг споживачів за газ у січні-березні виріс на 2,29 млрд. грн, однак СП "Укргаз-енерго" вдається стримувати ріст заборгованості за газ перед постачальником "РосУкрЕнерго" за рахунок перекредитування.

Про це заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тому НАК "Нафтогаз України" не має зовнішньої заборгованості і не підпадає під якісь санкції з боку зовнішньоекономічних контрактів", - сказав міністр.

"Усю вагу несе на собі сьогодні СП НАК і "РосУкрЕнерго" - "Укргаз-Енерго", - додав він.

Міністр повідомив, що по закінченні опалювального сезону уряд запропонує низку ініціатив з розвитку партнерства з регіонами.

Він також назвав "хворою темою" кадрову політику, відзначивши, що відповідальність за газопостачання і платежі лежить на уряді, однак призначення голів регіонів здійснює президент.

У свою чергу прес-служба ДК "Газ України" повідомила, що станом на 28 березня 135 підприємств теплокомуненерго з 20 регіонів розрахувалися з компанією за природний газ на 100%. Водночас від газопостачання відключено або обмежено 720 котелень підприємств ТКЕ-боржників.

Підвищення рівня розрахунків у компанії пояснюють реалізацією ДК "Газ України" рішень наради під головуванням віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Тоді компанія доручила відключити та обмежити газопостачання 292 підприємства ТКЕ відповідно до підтверджених лімітів природного газу.

"Як приклад конструктивного підходу до вирішення проблеми погашення заборгованості перед компанією за спожитий теплоенергетиками у 2007 році природний газ на нараді було наведено Черкаси", - зазначається у повідомленні.

"До кінця тижня органи влади Черкас зобов'язалися погасити борг у 6 млн. грн. Відповідно буде відновлене і газопостачання міста Черкаси", - додає прес-служба.

На нараді було наголошено, що підприємства ТКЕ мають одержувати природний газ пропорційно до рівня розрахунків за нього.

При цьому, відповідно до рішень наради у Клюєва, виділятися обсяги природного газу будуть лише тим підприємствам ТКЕ, рівень розрахунків яких перевищує 85%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування