Права рука Мороза зізналася, що коаліція "кинула" Тимошенко

Середа, 28 березня 2007, 19:52

Перший віце-спікер Адам Мартинюк заявляє, що парламент не має наміру ухвалювати закон про опозицію, автором якого є лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Закону про опозицію не буде. І не треба. Венеціанська комісія підтверджує, що такого закону немає в жодній європейській країні. Уся Верховна Рада діє за регламентом", - сказав Мартинюк в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"І, якщо ухвалити закон про опозицію, ним буде керуватися 180 або 150 осіб. Це в нинішньому скликанні. А раптом у наступному парламенті в опозиції буде 20 осіб? Вони будуть діяти за законом, а основна маса — за регламентом? І користуватися всіма благами опозиції, передбаченими в тому законі, який запропонував БЮТ? Це нереально", - додав він.

На питання, чи означає це те, що коаліція "кинула" БЮТ, оскільки та голосувала за закон про Кабмін саме в обмін на закон про опозицію, Мартинюк відповів:

"Я думаю, ті, хто вносили цей закон, уявляли собі його подальшу долю. Інакше б відразу поставили умову ухвалити його як закон. А їм просто треба було "підсолодити пігулку". Адже їм несолодко було після голосування за подолання вето за закон про Кабмін".

Він також не виключив, що об'єднана опозиція "виникла саме тому, що Юлії Тимошенко треба було рятувати своє реноме, адже після ситуативного голосування з коаліцією її почали дуже жорстко критикувати".

"Їй треба було знаходити вихід, і вона вийшла із ситуації дуже мудро: об'єдналася з тими, хто її більше за все критикував. Сумніваюся, що це могутній і довгостроковий союз...", - сказав Мартинюк.

На питання, як йому працюється з віце-спікером БЮТівцем Миколою Томенком, він відповів:

"Та нормально. Для мене найголовніше, щоб людина, з якою поруч працюєш, не падлючила. Наприклад, я пішов, а він провів не те рішення. За Томенком я таких спроб не помічав".

Крім того, за словами Мартинюка, вони з Томенком не перебувають у підпорядкуванні одне одного і практично не перетинаються.

"Зрозумійте: це парламент, тут немає відносин "ти начальник — я дурень". Найголовніша людина у Верховній Раді — простий народний депутат. Він ні за що не відповідає, і ніхто йому не указ. Сидиш собі в президії, він підійде, наговорить усе, що хоче і піде в буфет. А тобі треба заспокоїтися і продовжувати вести засідання. Та й у буфет не сходиш...", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...