Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партнери Курочкіна називають версії вбивства, бачачи "політичний відтінок"

Четвер, 29 березня 2007, 10:27

Партнер російського бізнесмена Максима Курочкіна Олександр Кунцевич вважає, що вбивство Курочкіна пов'язане не тільки з його бізнесом, однак має і "політичний відтінок".

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

"Те, що з ним сталося, це цілеспрямована акція. Його не тільки позбавили бізнесу і життя. Це був ще й розвал економічної імперії: готель "Прем'єр Палац", готель "Дніпро", "Луганськенерго", "Одесаенерго", - заявив Кунцевич.

Партнер Курочкіна також відзначив, що "з моменту приходу "помаранчевих" до влади єдиним його (Курочкіна) опонентом був Геннадій Корбан".

Однак, Кунцевич одразу додав, що в убивстві був зацікавлений "багато хто".

"Деякі українські бізнесмени, не буду називати їхніх прізвищ, залишилися винні Курочкіну 70-80 мільйонів доларів за один тільки "Прем'єр Палац", - відзначив він.

Корбана Кунцевич назвав лише "побічно винним" в убивстві Курочкіна.

"В усьому винна судова система, зокрема суддя Васіна (суддя Кіровського райсуду Дніпропетровська), яка 22 лютого 2005 року винесла рішення про визнання права на цілісне майно ринку "Озерка" за колективним підприємством "Центральний ринок" (контролюється групою "Приват")", - заявив Кунцевич.

Кунцевич також відзначив, що смерть Курочкіна і попередні вбивства 4 його партнерів - Володимира Воробйова, Анатолія Курененка, Дем'яна Топиліна й Андрія Харчишена - це "ланки одного ланцюжка".

За даними джерела видання в Дніпропетровській облдержадміністрації, у 2006 році Воробйов уклав угоду з групою "Приват", яка збиралася придбати належні йому активи "Озерки", раніше передані Воробйову Курочкіним. За них підприємець нібито мав був отримати 10 млн. дол.

У цей же час, Курочкін прилетів у Київ, але був арештований і поміщений у СІЗО. Перед тим, як угода мала була відбутися, Воробйова застрелили.

Тоді представник групи "Приват" Геннадій Корбан заявив, що угода зірвалася. "Хтось хотів нам перешкодити", - відзначив він.

За твердженням джерела в Дніпропетровській облдержадміністрації, домовленості залишалися чинними, а їхнім поручителем був Харчишен. Він нібито встиг отримати 1,2 млн. дол., після чого також був застрелений на трасі під Києвом.

Сам Максим Курочкін, виступаючи в суді за годину до вбивства, сказав, що прилетів в Україну розбиратися з конфліктом навколо ринку "Озерка" у Дніпропетровську, через який загинули четверо його друзів і ділових партнерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...