Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заявляє, що Янукович може стати поза законом

Четвер, 29 березня 2007, 13:10

Президент Віктор Ющенко заявляє, що результати року діяльності Верховної Ради не відповідають очікуванням громадян України.

Про це йдеться у зверненні президента з нагоди річниці парламентських виборів 2006 року, текст якого наводить прес-служба президента.

"З усією відповідальністю стверджую – результати року діяльності Верховної Ради України не відповідають очікуванням громадян України, окремі позитивні досягнення знівельовано системним політичним і правовим свавіллям, а темпи негативних тенденцій вкотре підтверджують пустопорожність обіцянок і декларацій", - йдеться у зверненні.

Також президент заявляє, що такий стан справ має бути негайно змінений.

"Як всенародно обраний глава української держави, я вимагаю від парламентсько-урядової більшості відмовитись від антизаконних дій", - заявив Ющенко у зверненні.

"Закликаю Конституційний Суд невідкладно оприлюднити висновки з найбільш принципових справ його провадження та наполягаю на затвердженні парламентом у вигляді Закону ключових домовленостей між більшістю та опозицією, спрямованих на реалізацію стратегічних пріоритетів країни та її громадян", - наголосив президент.

Ющенко також наголосив, що те, що відбувається у Верховній Раді, – "це не просто коаліційне переродження, а неприхована ревізія волі українських виборців, порушення Конституції і пряма дорога беззаконня".

"Час безрезультатних "круглих столів" минув. Політики повинні нести відповідальність. В іншому випадку своє слово скаже Український народ", - наголосив Ющенко.

Він також зазначив, що окремі політичні сили "почали маніпулювати буквою Основного закону держави і перекручувати його положення".

Ющенко наголосив, що за вісім місяців діяльності коаліції, відбувався "цілеспрямований наступ на конституційний лад країни" і "одночасне порушення волі виборців".

Президент наголосив, що за Конституцією, у ВР коаліція формується депутатськими фракціями протягом одного місяця з дня відкриття першого засідання парламенту або протягом місяця з дня припинення діяльності попередньої коаліції депутатських фракцій.

"Підкреслюю: Конституція визначає чіткі часові рамки формування коаліції і її природу – на основі депутатських фракцій, а не на основі індивідуального чи групового членства", - зазначив він.

"Сукупність таких дій створює підстави для визнання антиконституційним характер роботи парламентської більшості і нелегітимною діяльність Уряду України", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування