Мартинюк просить Ющенка почекати на рішення КС

Четвер, 29 березня 2007, 13:52

Перший віце-спікер Адам Мартинюк радить дочекатись висновків КС щодо підстав для розпуску Верховної ради.

Так він прокоментував заяви опозиційних фракцій та президента щодо нелегітимності формування коаліції за рахунок окремих депутатів.

"Я солідарний з президентом, який говорив, що діятиме виключно конституційним шляхом. Мабуть було б логічно дочекатися висновку Конституційного Суду у тому питанні, до якого зараз апелюють юристи, які знаходяться навколо президента, що мовляв не так формується коаліція", - зазначив він.

"Я вважаю, що вона формується так, хтось вважає, що не так, а де істина? Цю істину має сказати той, хто має на це право", - зазначив він.

"А на це має право єдиний орган – Конституційний Суд", - додав Мартинюк.

Мартинюк пояснив свою позицію щодо легітимності формування коаліції тим, що її формували минулого року три фракції з чисельністю більше 226 депутатів.

Водночас, за словами Мартинюка, в Конституції не прописано, що після того, як коаліція сформована, до неї не можуть приєднуватися окремі депутати.

"Але це може погано закінчитись і для держави, і для ініціаторів, я переконаний, бо я знову ж таки солідарний з президентом і з тією фразою, яку він сказав у Грузії, що це шантаж і політичний тиск, ці дострокові вибори, бо картина не зміниться", - додав він.

"Тому я абсолютно переконаний, що ніяких підстав говорити про те, що коаліція сформована неправильно, немає", - зазначив Мартинюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування