ЮЩЕНКУ НЕ ВДАСТЬСЯ ОСКАРЖИТИ ЗАКОН ПРО ЯНУКОВИЧА?

Четвер, 29 березня 2007, 14:26

Колегія суддів Конституційного Суду відмовила президенту в розгляді його подання про визнання неконституційним закону "Про Кабінет міністрів".

Про це в четвер пише газета "Комерсант-Україна".

Як пише видання, колегія КС прийняла рішення про відмову у відкритті конституційного провадження за поданням президента про визнання неконституційним закону "Про Кабінет міністрів".

Виконуючий обов'язки прес-секретаря КС Іван Аврамов підтвердив, що колегія суду дійсно прийняла таке рішення. При цьому пан Аврамов відзначив, що дане рішення не є остаточним.

"Колегія – не остання інстанція. Остаточне рішення приймається на засіданні суду за участю усіх вісімнадцяти суддів".

Аврамов відмовився назвати точну дату, коли колегія прийняла рішення. Відомо лише, що відповідне засідання проводилося до 26 березня.

У свою чергу представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал вважає, що "рішення колегії ще нічого не означає". "На засіданні суд може підтримати зовсім інше рішення", - вважає він.

У юридичних службах в секретаріаті президента готують план дій на той випадок, якщо суд остаточно відхилить вимоги президента, повідомило джерело в керівництві секретаріату президента.

"У нас давно розроблена стратегія дій. Якщо рішення буде негативним, ми подамо до КС друге подання, у якому знову заперечимо закон "Про Кабінет міністрів", - сказав він.

"Але якщо в першому поданні ми ґрунтувалися на порушеннях процедури, то в другому будемо апелювати до неконституційності окремих норм цього закону", – пояснило джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування