Ющенко поставив коаліції ультиматум

Четвер, 29 березня 2007, 15:47

Президент Віктор Ющенко заявляє, що більшість має дотримуватись Конституції при формуванні коаліції, інакше будуть проведені дострокові вибори.

Про це Ющенко заявив на прес-конференції в Луганську в четвер.

"Є два варіанти (виходу з ситуації). Бажаний – остудити гарячі голови і провести всі дії по формуванню більшості в парламенті на фракційній основі і виконати умови Конституції", - заявив Ющенко.

"Якщо такий варіант комусь здається неоптимальним, як президент я хочу засвідчити, я ніколи не допущу переформатування парламентської більшості поза вимогами норм Конституції", - наголосив він.

"Якщо якісь політичні сили вважають, що вони претендують на 300 голосів і заявляють, що в парламенті буде 300 голосів, будь ласка треба прийняти політичне рішення, проводимо дострокові парламентські вибори", - зазначив він.

"Йдіть, апелюйте до громади, якщо вона вам так довіряє і вас так любить, і передає вам 300 мандатів, тоді можна говорити про створення такого типу більшості в українському парламенті", - підкреслив Ющенко.

Президент також зазначив, що "третьої дороги не існує".

Він також наголосив, що ті дії, які відбуваються в парламенті, він розцінює як "замах на Конституцію, як ревізію політичних результатів виборів у березні 2006 року".

"Я попереджаю ті сторони, які приймають активну участь у таких переходах, у таких міграціях, що ця робота, якщо не будуть відповідні висновки, отримає належну оцінку президента. У мене іншого варіанту немає", - наголосив Ющенко.

Президент також вважає процес формування більшості шляхом переходу депутатів з інших фракцій, що не входять до коаліції не тільки процесом порушення Конституції.

"Це процес узурпації влади і зміни конституційного ладу", - наголосив Ющенко.

Він нагадав, що за Конституцією коаліція фракцій має формуватися протягом 30 днів з дня проведення першого засідання. "Ми живемо восьмий місяць. Кому сверблять руки у парламенті вернутися до теми маніпулювання опозицією чи позицією", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...