ЮЩЕНКО ЗВИНУВАТИВ ЯНУКОВИЧА В НАМІРІ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПЕРЕВОРОТУ

Четвер, 29 березня 2007, 16:05

Віктор Ющенко в п’ятницю запрошує лідерів всіх фракцій на офіційні консультації і готовий зустрітися з прем’єр-міністром Віктором Януковичем, якщо в того є така потреба.

Про це він заявив на прес-конференції у Луганську.

Ющенко нагадав, що в середу під час 3,5 годинної консультації з прем'єр-міністром він "в офіційному порядку довів своє бачення процесів по формуванню консультаційної більшості в парламенті".

"Сьогодні я не просто рахую, я переконаний, що процес по переформатуванню опозиції є глибоко і неконституційним і недемократичним. Він межує з узурпацією влади і зміною конституційного ладу в Україні", - заявив Ющенко.

Ющенко назвав наміри по створенню конституційної більшості таким чином, як це робить коаліція, "ревізією людського вибору, який був задекларований у березні 2006".

"Виборець своє слово сказав… Ніхто в країні не має права робити ревізію політичних результатів волевиявлення. Крапка. Я не збираюся проводити дискусії з цього питання. Моя задача як президента забезпечити, щоб воля виборців була реалізована", - підкреслив президент.

Саме таку свою позицію він має довести на зустрічі з керівникам фракції і "провести з ними відповідну офіційну консультацію".

"Якщо буде потреба повторно зустрітися з прем’єром, я готовий зустрітися завтра і ще раз довести те, що я зараз говорю перед телекамерами", - додав Ющенко.

Він закликав політиків "не формувати подвійні стандарти до законів і до української політики", оскільки, на його думку, "питання набагато серйозніше, ніж хтось його може уявити".

"Закликаю голову парламенту і прем'єр-міністра і парламентську більшість слідувати виключно духу і букві Конституції. Апелювати сьогодні можна тільки до законів. Усе решта – вже не питання круглих столів", - закінчив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News