Мартинюк розсекретив "таємні ЦУ опозиції" і вже знайшов "указ про розпуск"

Четвер, 29 березня 2007, 16:47

Опозиційні сили звернулися до своїх регіональних осередків з вимогою привезти визначену кількість прихильників цих сил на спільний мітинг опозицій, запланований на 31 березня.

Відповідні документи з трибуни Верховної Ради оприлюднив віце-спікер Адам Мартинюк.

За його словами, приблизна кількість прихильників, зокрема, "Нашої України" з кожного регіону має складати від 3 до 4 тисяч осіб.

"У кожній організації має бути представник ЗМІ, який би висвітлював подію на регіональному рівні. Збір о 15.00 біля річкового вокзалу", - процитував Мартинюк наявні в нього документи.

Крім того він оприлюднив телефонограму "Нашої України" до своїх регіональних осередків з проханням провести на місцевому рівні рішення щодо розпуску місцевих рад, а також направити звернення президенту щодо розпуску Верховної Ради.

За словами Мартинюка, у документі також йдеться про те, що всі члени "Нашої України" мають написати телеграми президенту з проханням щодо розпуску парламенту.

Крім цього, додав віце-спікер, "Наша Україна" ініціює судові позови громадян до адміністративного суду у зв'язку з нереагуванням президентом на їхнє звернення щодо перевиборів.

Таким чином, Мартинюк вважає, що опозиційні сили тиснуть на президента. За його словами, згідно з Конституцією перед проведенням дострокових виборів президент має провести консультації з головою ВР та лідерами фракцій.

"Треба провести консультації з лідерами фракцій, головою Верховної Ради. Разом з тим, жодних звернень президента до лідерів фракцій і керівництва парламенту на даний момент не існує", - заявив віце-спікер.

За інформацією джерел "Української правди", зачитані документи коаліція отримала від представників регіональних осередків БЮТ та "Нашої України", які незгодні з рішенням центральних органів політичних сил щодо розпуску парламенту. За словами джерела, документи є справжніми.

Під час засідання Мартинюк також зачитав документ, який було розміщено в інтернеті в якості можливого указу президента про розпуск парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування