Мартинюк просить депутатів "не писати листа турецькому султану"

Четвер, 29 березня 2007, 18:00

Віце-спікер парламенту Адам Мартинюк пропонує підтримати звернення президента Віктора Ющенка з нагоди річниці парламентських виборів 2006 року.

Про це Мартинюк заявив на зборах депутатів в четвер.

"Ми ознайомились зі зверненням президента. Ми обмінялися своїми думками. За великим рахунком там написано все правильно: занепокоєність глави держави й гаранта Конституції тим, щоб всі дотримувались Конституції. Ми це повинні лише вітати", - зазначив Мартинюк.

Він також зазначив, що парламент може дати відповідь президенту на це звернення, коли почне роботу Верховна Рада в сесійному режимі.

"Чи треба буде робити, час покаже. Я не виключаю того, що треба буде зробити, хоча на нинішній момент не бачу такої необхідності", - додав він.

"Треба подумати, щоб ми у своїй відповіді не писали листа турецькому султану. Треба підтримати звернення президента, що діємо, всі органи влади в рамках Конституції. Це найкраща думка і ми підтверджуємо, що ми готові в цьому президента підтримати", - зазначив Мартинюк.

Відповідаючи на пропозиції "регіонала" Володимира Сівковича ввести мораторій на включення депутатів до більшості, Мартинюк сказав:

"Ми не можемо поставити на голосування, бо це не збори коаліції", - зазначив він і додав, що для цього треба змінити регламент коаліції.

"А з приводу вашої пропозиції, що ми можемо дотримуватись цього без прийняття рішень. А дочекатись рішення КС, це інша справа. Але давайте це ми будемо міркувати, коли будуть відповідні заяви до коаліції, і коли на коаліції будуть заяви розглядатися", - зазначив він.

Він також наголосив, що в Конституції не написано, що "індивідуально депутати не можуть входити до коаліції". "А добре юристи знають, що можна все те, що не заборонено законом", - додав він.

Мартинюк також наголосив, що у коаліції немає самоцілі набрати 300 депутатів.

"У нас є коаліція, якщо є інші депутати, згодні підтримувати коаліцію, ми їм дякуємо, хай голосують так, як треба на благо українського народу", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News