Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз підозрює, що Ющенко читає поперек

Четвер, 29 березня 2007, 18:16

Голова Верховної Ради Олександр Мороз впевнений, що президент не підпише жодних указів про розпуск парламенту.

Так у четвер у Пекіні він прокоментував інформацію, яка з'явилася в інтернеті, про нібито існування указу про розпуск парламенту.

"Я переконаний, що президент ніколи не підпише документ, подібний за цей, документ авантюрного змісту", - цитує його слова прес-служба Верховної Ради.

Мороз повідомив, що знайомий з текстом "так званого указу". При цьому він наголосив, що жодних підстав, аби обґрунтувати розпуск парламенту, немає, оскільки Верховна Рада працює стабільно, повністю дотримуючись Конституції.

За словами спікера, у цьому "умовно кажучи, документі", є теза, яка повторюється сьогодні деякими політиками, про те, що коаліція має створюватися на фракційній основі, і депутати не мають входити до неї на індивідуальній основі.

"Це хтось дуже впоперек читає Конституцію. Справді, коаліція створена на фракційній основі, але і регламент, який, до речі, спирається на Конституцію, передбачає входження депутатів в коаліцію за власним бажанням", – сказав Мороз.

"Крім того, це передбачається і в угоді про створення коаліції, яка теж має юридичну силу, оскільки спирається на Конституцію", - додав він.

Водночас голова ВР зауважив, що "мова не йде про створення коаліції чисельністю триста чи чотириста депутатів, мова йде про необхідність голосування за зміни до Конституції у частині підвищення ролі місцевого самоврядування, для чого необхідно триста голосів".

За його словами, "переполох, вчинений з цього приводу представниками двох політичних сил, які представлені у ВР як опозиція, стався тому, що у них є багато депутатів, які не хочуть займатися авантюрами, ходити хвостом за тими окремими представниками опозиції, які особисто прагнуть влади, і більше нічого".

На думку Мороза, непереконливими є і аргументи про узурпацію влади однією політичною силою чи урядом.

Він також нагадав, що і президент, і прем'єр-міністр, і коаліція, і голова Верховної Ради робили все для того, щоб коаліція була широкою і у ній були представлені всі політичні сили.

За його словами, "якщо є сумніви у тому, варто чи не варто входити до коаліції представникам нинішньої опозиції, то є два варіанти".

"Перший – вони можуть не входити, а голосувати так, як потрібно для суспільства, а по-друге, можуть увійти до коаліції усією фракцією, і від цього буде тільки користь для нашої держави", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування