Богатирьова сказала Ющенку, що він для неї не апостол

Четвер, 29 березня 2007, 20:04

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова натякає, що в разі оголошення дострокових виборів до парламенту коаліція домагатиметься і дострокових виборів президента.

"Якщо з'явиться дата нових виборів, то 45 депутатів звернуться до Конституційного суду, чи є конституційним цей указ", - сказала Богатирьова в ефірі 1+1.

"Якщо президент хоче дострокових виборів, вони будуть і ми допоможемо йому переобратися знову", - додала вона, очевидно, іронізуючи.

Реклама:

Богатирьова також відкинула логіку Ющенка щодо не легітимності коаліції, якщо вона продовжуватиме формуватися за рахунок окремих депутатів.

"Президент – не апостол, щоб не дотримуватися Конституції та втручатися в роботу Верховної Ради. Адже депутати, як і президент, мають прямий мандат від народу. Президент визнав нашу коаліцію легітимною, створеною на основі трьох фракцій майже рік тому", - зазначила Богатирьова.

Водночас лідери "Нашої України" дають суперечливу інформації стосовно дострокових виборів.

ВІДЕО ДНЯ

Голова ради партії, глава секретаріату президента Віктор Балога спростував інформацію першого віце-спікера Адама Мартинюка, що підготовлено проект указу про розпуск парламенту.

"Немає такого проекту. Надходять різні пропозиції, але президент жодного рішення не ухвалив", - сказав Балога перед засіданням ради "Нашої України".

Він повідомив, що в п’ятницю та понеділок відбудуться консультації за участі Ющенка, Януковича і Мороза.

На питання, чи є це консультаціями, що передують розпуску парламенту, Балога відповів: "Думаю, ніколи не треба відмовлятися від переговорного процесу в будь-якому форматі задля знаходження консолідуючого процесу".

Водночас лідер фракції "Наша Україна" у Верховній Раді В’ячеслав Кириленко впевнений, що підстави для розпуску парламенту є.

Як сказав Кириленко перед засіданням ради "Нашої України", дострокові вибори можуть бути призначені на 27 травня 2007 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування