Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко влаштував Януковичу "розвідку боєм", а розпуску не буде?

П'ятниця, 30 березня 2007, 12:07

Українські політологи вважають, що заяви президента і представників опозиції про розпуск парламенту, і реакція на ці заяви представників коаліції й уряду - це не більше, ніж гра м'язами.

"Останні заяви президента України про те, що він не допустить розширення коаліції не конституційним шляхом, натякаючи, таким чином, на можливий розпуск парламенту, це спроба інформаційної атаки", - заявив директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

На його думку, заяву президента можна розцінювати як "розвідку боєм".

"Фактично це (заява президента) була репетиція, якийсь викид інформації для того, щоб подивитися, як на неї будуть реагувати", - відзначив Бондаренко.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що заяви Ющенка - "це останнє китайське попередження Януковичу", а перша реакція на цю заяву прем'єра і коаліції - "це, як наша відповідь Чемберлену".

"Якщо ж, по суті, Ющенко фактично висунув ультиматум - або дострокові вибори, або відмова від проекту 300 і повернення до формату антикризової коаліції без індивідуального членства депутатів, повернення на фракційно-партійну структуру парламенту до 240 голосів, не говорячи вже про розширення до 300 голосів", - сказав він, зазначивши, що "у президента залишається мало варіантів і простору для вибору".

"Варіант дострокових виборів для президента не найвигідніший, але ще менш вигідний варіант, коли вся повнота виконавчої і законодавчої влади перейде до прем'єра і парламентської більшості", - підкреслив політолог.

Водночас Карасьов не виключає, що якщо сторони не домовляться, то можливий і розпуск парламенту.

"Або круглий стіл з гарною закускою у вигляді гарантій, або розпуск парламенту з усіма ризиками і викликами для політичних сил і для країни", - підкреслив експерт.

Водночас, говорячи про політичні акції опозиції і коаліції в суботу в Києві, Бондаренко відзначив:

"Я думаю, що це буде такий собі парад, огляд сил, але не більше, навряд чи щось з цього вийде. Я не бачу ресурсу і невдоволення народу, яке було у 2004 році".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування