Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко питає, чого це КС забився під каміння

П'ятниця, 30 березня 2007, 12:13

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звертається до Конституційного Суду з проханням невідкладно розглянути питання щодо дії імперативного мандату, а також роз'яснення підстав для розпуску Верховної Ради.

"Я підтримую президента і звертаюся до Конституційного Суду з проханням терміново розглянути два питання", - заявила Тимошенко на засіданні форуму національного порятунку.

"Перше, щодо роз'яснення дії імперативного мандату, і друге – щодо роз'яснення, чи є сьогодні у президента право розпускати парламент по 90 статті", - пояснила лідер БЮТ.

Тимошенко переконана, що саме рішення Конституційного Суду має "підсилити президента для того, щоб дати йому ще додаткову аргументацію".

Також лідер БЮТ висловила переконання, що в разі якщо прем'єр-міністр та голова Верховної Ради хочуть підтримати президента, вони також мають направити до Конституційного Суду відповідні звернення.

Водночас вона висловила жаль з приводу того, що Конституційний Суд від самого початку своєї роботи не прийняв жодного рішення.

"Мені дуже шкода, що КС замість того, щоб сьогодні відгукнутися на безлад в країні, просто забився під каміння і боїться голову висунути для того, щоб прийняти конче необхідні для України рішення", - заявила Тимошенко.

"Скажіть, будь ласка, чи може Україна мати такий слабкий, такий залежний і абсолютно недієвий Конституційний Суд, який за останні місяці свого існування з моменту прийняття присяги ще не виніс жодного рішення?", - додала вона.

"Це що, страх такий глибокий чи бажання усім догодити? Так може тоді, коли прийматимуть нову Конституцію, може взагалі позбавити Україну цієї інституції", - сказала Тимошенко, додавши, що таким чином "у кризовій ситуації немає на кого спертися".

Станом на 12 годину зала Українського дому, яка розрахована приблизно на 500 осіб, майже повна. Приблизно половину з присутніх складають представники ЗМІ.

Перший ряд зайняли представники депутатського корпусу, зокрема, деякі члени БЮТ, "Нашої України" та представники політичних сил, які не потрапили до цього складу ВР.

Серед присутніх Юрій Луценко, Олексій Івченко, Михайло Поживанов, Лілія Григорович, Андрій Шевченко, Йосип Вінський, Григорій Омельченко та Віктор Пинзеник.

Водночас член "Нашої України" Микола Катеринчук, коли зайшов до зали, сів не у так званому VIP-ряду, а у четвертому скраю, серед звичайних учасників. Над сценою висить плакат "Геть зРаду!".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування