Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич питає в Табачника, коли йому прийти по кайдани

П'ятниця, 30 березня 2007, 12:16

Віце-прем’єр Дмитро Табачник погрожує кримінальною відповідальністю чиновникам, які підготують для президента указ про розпуск Верховної Ради.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

Табачник наголосив, що не бачить ризику в дострокових парламентських виборах, оскільки, за чинним законодавством, для їх проведення немає підстав.

"Увесь час іде бігучий рядок за авторством Романа Зварича (на телебаченні), що ті посадовці, які не виконають указу, якого ще нема, будуть нести кримінальну відповідальність. Дивна позиція для дипломованого юриста – погрожувати кримінальною відповідальністю за невиконання документа, якого немає в природі", - сказав він.

Водночас віце-прем’єр наголосив, що у разі появи указу про дострокові вибори кримінальну відповідальність за трьома статтями Кримінального кодексу нестимуть посадові особи, які його готували і візували.

Табачник зауважив, що будь-який чиновник, який подає і свідомо візує незаконний документ, мусить пам’ятати, що є стаття кримінального кодексу про зловживання владою і службовими повноваженнями.

При цьому він висловив сподівання, що президент як глава держави і гарант Конституції, не допустить появи нелегітимного документу.

Водночас Зварич обурився тим, що віце-прем’єр з гуманітарних питань "дозволяє собі говорити як генеральний прокурор".

"Хотів би запитати у Табачника: коли мені прийти до нього по кайдани?", - запитав він.

“Я не можу зрозуміти, на які норми Кримінального кодексу може посилатися Табачник... Треба мати надзвичайно буйну фантазію, щоб вбачати у візуванні якихось документів кримінальну чи взагалі будь-яку форму юридичної відповідальності. Це абсолютний нонсенс”, - вважає Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: