У Цушка запевняють, що ніхто не забороняє проводити Майдан

П'ятниця, 30 березня 2007, 14:10

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що міліція жодним чином не протидіє реалізації громадянами свого конституційного права на проведення мирних зборів.

Про це йдеться у повідомленні департаменту зв'язків з громадськістю МВС України.

У відомстві роз'яснюють, що "встановлення в громадських місцях збірних конструкції для проведення концертно-розважальних та інших заходів здійснюється на підставі ордерів, які видаються органами місцевого самоврядування".

"Оскільки в організаторів цих заходів відповідних ордерів не було, представниками відділу контролю за благоустроєм Шевченківської райадміністрації 29 березня складено відповідні приписи щодо негайного припинення монтажу збірних конструкцій на Майдані Незалежності та Європейській площі", - заявляють у департаменті.

У зв'язку з цим міліцією, згідно зі статтею Кодексу про адміністративні правопорушення, було складено адміністративні протоколи за фактами "незаконного встановлення збірних конструкцій як на Європейській площі, так і на Майдані Незалежності".

МВС закликає організаторів і учасників запланованих масових акцій "не вдаватися до упереджених та безпідставних звинувачень на адресу міліції, створюючи цим атмосферу недовіри до дій правоохоронців".

"Міліція робить і буде робити все від неї залежне, аби масові заходи проходили мирно, без порушень громадського порядку, з чітким дотриманням чинного законодавства", - додається у заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...