Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога та Клюєв стануть "зв'язними" двох Вікторів

П'ятниця, 30 березня 2007, 14:49

Пропозиції по виходу з кризи, напрацьовані Леонідом Кравчуком, Іваном Плющем та іншими патріархами української політики, президенту Віктору Ющенку доповідатимуть глава секретаріату президента Віктор Балога та віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Про це розповів сам Кравчук на виході із секретаріату президента у п'ятницю.

"Ми не зустрічалися з президентом, тому що президент поки не готовий до такої зустрічі. Ми напрацювали пропозиції, про які йому зроблять доповідь Балога та Клюєв", - сказав екс-президент.

"Таку ж доповідь вони зроблять прем'єр-міністру Януковичу, після чого прем'єр та президент зустрінуться і визначаться у питаннях, які до кінця неопрацьовані", - пояснив він.

За словами Кравчука, крім нього до цієї неформальної робочої групи увійшли Плющ, депутат від Партії регіонів Юхим Звягільський та кілька інших осіб, яких він не назвав.

"Зустрічі йдуть, консультації тривають. Усе робимо для того, щоб в Україні був спокій. Ніяких підстав для розпуску парламенту у президента не існує", - заявив екс-президент.

За словами Кравчука, пропозиції, які обговорювалися в його присутності, стосувалися ухвалення нової редакції закону про Кабмін. "Також мова йшла про те, як надати Універсалу силу закону", - додав він.

Кравчук пояснив, що представники президента не бачать сенсу в ухваленні закону про імперативний мандат, оскільки він не поширюватиметься на тих перебіжчиків, які вже приєдналися до коаліції.

"Ви ж знаєте, закон у нас не має зворотної сили, тому вони хочуть, щоб імперативний мандат був затверджений рішенням Конституційного Суду і тоді його можна буде застосувати на тих, хто раніше приєднався до коаліції", - додав він.

У свою чергу Андрій Клюєв, коли вийшов із секретаріату, не зізнався, що брав участь у перемовинах.

"Я тут був по питанню проведення РНБО 4 квітня, присвяченій кіотському протоколу", - сказав віце-прем'єр.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування