ОПОЗИЦІЯ ЗНАЄ, ЩО ЮЩЕНКО ПІДПИШЕ УКАЗ

П'ятниця, 30 березня 2007, 16:28

Об’єднана опозиція переконана, що президент Віктор Ющенко найближчим часом підпише указ про розпуск парламенту.

Про це вони сказали після зустрічі з Ющенком у його секретаріаті.

"Президент сприйняв всі пропозиції, всі аргументи... Я вірю в те, що президент підпише указ", - сказала Юлія Тимошенко.

У свою чергу лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко сказав, що впродовж п’ятниці неодноразово зустрічався з президентом.

"Я переконаний, що президент ухвалить рішення у загальнонаціональних інтересах. Однак захист демократії, свободи, України, національних цінностей і інтересів є рішенням у загальнонаціональних інтересах", - сказав він.

На аналогічне запитання журналістів лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко сказав: "Президент нас почув".

Водночас Тимошенко закликала людей у суботу вийти на Майдан Незалежності, щоб ще раз звернутися до Ющенка з проханням розпустити парламент.

"Ми збираємо Майдан... Я просила б всіх киян, всіх громадян звернути увагу на цю подію і з 17 години зібратися на Майдан, щоб ухвалити спільні рішення і спільно звернутися до президента ще раз з вимогою розпустити парламент", - сказала Тимошенко.

У свою чергу Луценко висловив переконання, що зараз "наступає момент істини" для всіх громадян.

"Нинішня влада сформована на основі фальсифікації. Це момент істини для президента. Він знає свої права і обов’язки, прописані в Основному законі. Завтра наступає момент істини для кожного українця, хто відчуває себе вільним громадянином вільної країни і не хоче жити під керівництвом не ним найнятого уряду", - сказав він.

"Завтра в Києві відбудеться демонстрація вільних українців, які хочуть жити в країні, якою керують вони, народ, а не ті, які розглядають результати виборів як лохотрон і перетворив Верховну Раду у торгову площадку, де проходять котировки і скупка голосів", - додав Луценко.

"Ми виконали вимоги людей - ми єдині. Тепер слово за людьми і за головою держави", - зазначив він.

У свою чергу Тимошенко повідомила, що під час зустрічі з Ющенком, йому передали заяву Комітету національного порятунку, де "викладені правові підстави розпуску Верховної Ради".

Вона також звернула увагу, що нечисленність акції антикризової коаліції свідчить про відсутність підтримки її з боку народу.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...