Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звинуватив Януковича у зраді домовленостей

Субота, 31 березня 2007, 12:29

Президент Віктор Ющенко звинувачує лідерів коаліції в невиконанні Універсалу національної єдності.

"Пройшло 8 місяців. Що зроблено в реалізації основного документу національної єдності – Універсалу – стороною яка його підписала? Нічого!", - сказав Ющенко на з’їзді "Нашої України".

"Якщо ми нещирі, навіщо водити політичні хороводи і витрачати час на розгляд цих питань?", - обурився Ющенко

Президент нагадав, що представники коаліції, попри домовленості в Універсалі, спекулюють питанням статусу російської мови.

"Та політична сила, яка ставить це питання, повинна внести пропозиції до українського парламенту, проголосувати їх і зняти питання з порядку денного", - сказав Ющенко.

Натомість, за словами президента, після підписання Універсалу, ще в 6 регіонах було ухвалено рішення про регіональний статус російської мови.

Так само, за словами президента, коаліція порушувала універсал у питанні гарантування балансу влади.

"Кому потрібен закон про Кабінет міністрів, якщо він розроблений самим Кабінетом міністрів? В Універсалі чітко записано, що цей законопроект формується спільно", - сказав Ющенко.

Президент додав, що у підсумку відбулося посягання на його повноваження у сфері Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони.

"Це турбота про стабільність в країні? Це турбота про узурпацію влади!", - наголосив Ющенко.

"Хто стоїть під плакатом "Ми – за національну єдність", а хто цю єдність розвалює? Хотів би, щоб ми відрізняли два поняття – політика і політиканство", - зазначив він.

Ющенко додав, що багатьох проблем не виникало б, "якби і в БЮТ, і в "Нашій Україні" однаково дивились на суспільні інтереси".

"У нас є шанс зняти структурні проблеми, внесені в Конституцію, які нам заважають жити", - зазначив Ющенко.

За словами президента, його бачення полягає в необхідності сформувати робочу групу "з представників уряду, парламенту, секретаріату президента, президента, юристів, політичних аналітиків, журналістів, всіх сторін, які можуть привнести плід".

Ця робоча група, зазначив президент, має розробити проект змін до Конституції. "Якщо треба, щоб ці зміни отримали акцепт нації, ми проведемо референдум", - пообіцяв Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування