Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИСУНУВ ЯНУКОВИЧУ Й МОРОЗУ СВОЇ ВИМОГИ

Субота, 31 березня 2007, 12:30

Президент Віктор Ющенко висунув вимоги до парламенту й уряду щодо врегулювання ситуації в країні.

"На першому пленарному засідання Верховної Ради припинити антиконституційну індивідуальну практику формування коаліції в парламенті", - наголосив він на з'їзді "Нашої України" в суботу.

Другим пунктом президент назвав прийняття закону про імперативний мандат для народних депутатів.

"Забезпечити безперешкодний розгляд у Конституційному Суді всіх знакових справ. Спроби тиску на Конституційний Суд присікаються", - підкреслив Ющенко.

За його словами, останні вісім місяців КС фактично не працював. "За допомогою дієздатного Конституційного Суду можна було вирішити багато проблем, які сьогодні намагаються вирішити через майдан", - вважає Ющенко.

"Я як президент хочу бачити дієвий Конституційний Суд", - підкреслив він.

Четвертим пунктом Ющенко вимагає "припинити політизувати правоохоронні органи". "Вищі посадові структури, які не справляються з виконанням своїх обов’язків, підуть у відставку", - наголосив президент.

"Негайно розпочати конституційний процес. Конституційна комісія розпочинає роботу на наступному тижні, напрацьовані нею зміни обговорюватимуться в квітні-травні. Другий етап політреформи обговорюється в пакеті з напрацьованими змінами і приймається восени", - вимагає також Ющенко.

Шостим пунктом вимог президента є закріплення положень універсалу національної єдності на законодавчому рівні.

"Розробити й прийняти нову редакцію закону про Кабінет міністрів з урахуванням усіх вимог президента України", - закінчив Ющенко свій перелік вимог.

"Після знаходження порозуміння по ключовим питанням президент, уряд і Верховна Рада відпрацьовують новий механізм співпраці", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...