До Києва, заполоненого регіонами, прибувають прихильники Луценка

Субота, 31 березня 2007, 13:19

Від самого ранку в суботу до столиці прибувають учасники акцій із різних областей України.

Здебільшого це прихильники Партії регіонів, повідомляє "5 канал".

Близько трьох тисяч мітингувальників пропрямували від столичного вокзалу до центру Києва, зокрема, до Європейської площі.

Біля Річкового причалу Києва влаштували стоянку близько 80 автобусів з номерами південних, центральних та східних областей. Пасажири - прихильники Партії регіонів.

Крім того, у п'ятницю ввечері близько 200 луганчан - здебільшого пенсіонерів, студентів вузів і технікумів - вирушили до Києва на 3 автобусах.

За твердженням організаторів поїздки, до столиці мали вирушати понад 2 тисячі мешканців Луганщини. За їхніми словами, всі вони їдуть за власним бажанням на підтримку Партії регіонів.

У цілому, Партія регіонів обіцяє вивести на вулиці Києва на підтримку своєї політичної акції в суботу 100 тисяч людей.

Частина з них прибула до столиці ще напередодні для участі у Форум національної єдності. Усі вони розмістились у наметовому містечку у Маріїнському парку, де встановили близько 100 палаток.

Як відомо, коаліція планує проводити акції на Європейській, Михайлівській, Софійській і Контрактовій площах, а також у Маріїнському парку та парку Шевченка.

Водночас, підтримати акцію опозиції до Києва прибувають люди зі Львова – в суботу вранці вони 5 автобусами виїхали до столиці.

Переважно це представники громадянського руху "Народна самооборона", який очолює екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє канал.

Вони кажуть, що бачать у Луценку "майбутнє України" і запевняють, що охочих поїхати до Києва могло бути більше, але за браком часу до столиці приїдуть всього 200 людей. Після акції опозиції, вже на вечір вони повернуться до Львова.

Як відомо, опозиційні лідери закликають своїх прихильників вийти на Майдан Незалежності попри рішення Шевченківського суду столиці.

За підрахунками опозиціонерів, підтримати їх також прийдуть майже 100 тисяч однодумців.

Водночас, за повідомленням прес-служби МВС, на 10.00 31 березня з регіонів до Києва прибуло 275 автобусів із понад 9 тисячами осіб. Очікується прибуття 282 автобусів, якими до столиці перевозять понад 10 тисяч громадян.

Понад 3,1 тисяч осіб прибули до столиці 11 потягами. За інформацією МВС, очікується прибуття 22 потягів з 4,8 тисяч учасниками акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування