Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі перенеслися ближче до опозиції

Субота, 31 березня 2007, 13:27

Мітинг прихильників Форуму національної єдності на Європейській площі в суботу в Києві, запланований раніше на 13.00, перенесено на 14:00.

За словами організаторів, о 14:00 відбудеться концерт, після чого о 15:00 відбудеться сам мітинг.

Станом на 13:40, до Європейської площі продовжують прибувати прихильники коаліційних сил.

За оцінкою кореспондента УП, на даний момент їх близько 8 тисяч чоловік. Однак люди продовжують приходити, зокрема з напрямку вулиці Грушевського – очевидно, з Маріїнського парку.

Близько 13:30 ведучий зробив своєрідну перекличку зі сцени, запитавши: "Одеса є?". "Є", - закричала частина площі. "Харків є?", - спитав ведучий. "Є", - відповіла інша частина площі. "Єнакієве є?". У відповідь була тиша. Така ж сама тиша була у відповідь про представників Харцизька або Горлівки.

"Мабуть, ще не доїхали, в одному автобусі їдуть і зараз стоять у пробці", - сказав ведучий.

Водночас на Майдані Незалежності продовжують монтувати опозиційну сцену. Біля неї вже починають збиратися люди у кількості приблизно 500 людей. Початок мітингу опозиції запланований на 17:00.

Вулиця Хрещатик між обома мітингами огороджена чотирма кордонами. Перший відділяє Майдан Незалежності по лінії вулиці Інститутській, яка відкрита для проїзду. Другий кордон відділяє Європейську площі від вулиці Хрещатик і всередині цієї відстані встановлено ще дві огорожі, біля яких чергують співробітники міліції.

Однак огорожі встановлені таким чином, що люди вільно через них проходять. Проте при виході з Європейської площі в бік Майдану міліція зобов’язує прихильників коаліції ховати політичну символіку. Те ж стосується і представників опозиції, яка хочуть потрапити з Майдану до Європейської площі. Очевидно, в такий спосіб міліція намагається вберегти людей від провокацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування