Луценко попередив Ющенка про татарську тактику

Субота, 31 березня 2007, 15:55

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко сподівається, що на парламентських виборах вони сформують єдиний список з "Нашою Україною".

"Я знаю, ви спитаєте, де місце Луценка і "Народної самооборони". Я знаю своє місце і свій обов’язок – воно буде спільно з вами в єдиному списку демократичних сил", - сказав Луценко, виступаючи на з’їзді "Нашої України" у суботу.

"Я жартома кажу – а в кожному жарті лише доля жарту: НСНУ – це абревіатура "Народна самооборона" – "Наша Україна", - сказав Луценко.

Він зазначив, що "ідеї "Народної самооборони" стали фактором української політики".

"Опозиційні демократичні сили об’єдналися – і влада злякалася. Особливо злякалася, коли мова зайшла про дострокові вибори як тест на волевиявлення українців", - заявив Луценко.

"Я розраховував, що головною проблемою неокучмістів стане те, що Янукович оточений новою Україною, яка ніколи не буде сліпоглухонімим стадом, а будуть вільні українці, яких не загнати вже в стійло для козлів", - наголосив він.

Луценко сказав, що підтримує вимоги, які висунув Ющенко до коаліції.

"Я підтримую оголошення – назвемо речі своїми іменами – ультиматуму президента позаконституційному перевороту, який готують неокучмісти у Верховній Раді. Це є позиція людини, яка знає свій обов’язок, якого обрав народ як сторожа наших прав у вільній Україні", - зазначив Луценко.

Водночас він сказав про необхідність отримання гарантій в разі, якщо коаліція погодиться на вимоги президента "адже вони демонструють татарську тактику: три кроки вперед – один назад", - додав Луценко.

Як відомо, президент Віктор Ющенко, виступаючи на з’їзді "Нашої України" у суботу, виголосив ультиматум із вимогами до коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування