Ющенко поставив собі термін - до понеділка

Субота, 31 березня 2007, 16:13

Президент Віктор Ющенко готовий розпустити парламент.

"Я відверто кажу, що готовий до розпуску парламенту, і мені не треба себе в цьому переконувати", - наголосив він журналістам у суботу після з'їзду "Нашої України".

"Останні тижні роботи Верховної Ради засвідчили, що парламентська коаліція входить в систему роботи поза нормативним полем Конституції", - зазначив президент.

"Кінець кінцем, ми стали свідками, як відбувається повзуча узурпація влади в Україні. Це відкидає Україну від демократичних засад розвитку", - додав він.

Ющенко нагадав про ухвалення Радою неконституційного, на його думку, закону про Кабмін, а також спробу ухвалити закони про РНБО, НКРЕ та зміни до Земельного кодексу.

"Це стало вже традицією, не скажу "моїх політичних опонентів", але сторони Партії регіонів, коли спочатку отримуєш слово, а потім дізнаєшся, що воно порушується", - сказав він.

Він також нагадав, що документи, які були підписані раніше, повністю відповідають на ті виклики, які стоять перед країною.

Він повідомив, що в понеділок розпочне робочий день з проведення офіційних консультацій з керівниками фракцій та спікером парламенту.

"А далі будемо приймати рішення по ситуації. Якщо ці безрезультативні переговори, які велися до сьогоднішнього дня, будуть такими на початку тижня, то це стане свідченням того, що політичні сили, зокрема, ті, що формують виконавчу владу, відмовляються від результативного діалогу", - наголосив президент.

На запитання, що президент робитиме, якщо коаліція розпустить нинішній склад ЦВК і затвердить новий, Ющенко відзначив, що парламент не може зробити цього без його подання, а він ці кандидатури подавати не буде.

"Це політиканство і залякування. Це демонстрація того, що в Україні може бути продовжений недемократичний процес", - заявив він.

Водночас президент висловив переконання, що Україна демонструватиме всьому світу свій поступ демократичним шляхом.

"Як і два роки тому, вся країна встала з колін. Так і сьогодні нація встане з колін і скаже, що ніхто, зокрема, і ця коаліційна більшість в парламенті, не буде мати можливості діяти антиконституційно".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування