Тимошенко хоче, щоб Рада розпустилася як бруньки

Субота, 31 березня 2007, 19:38

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає народ підтримати дострокові вибори до Верховної Ради.

Про це вона заявила зі сцени на Майдані Незалежності у суботу ввечері.

"Коли на вулиці весна, розпускаються бруньки, потрібно так само розпустити Верховну Раду, щоб народилася чиста Україна як зірка на небосклоні світу", - поетично зазначила Тимошенко.

"Наше звернення до президента, щоб президент країни, який має всі підстави для оголошення дострокових виборів, не право має, а обов’язок розігнати цю зраду і прийти до дострокових чесних виборів, де немає сумніву, що переможуть демократичні сили", - впевнена вона.

"Хто за те, щоб сьогодні оголосити дострокові вибори? Підніміть руку", - попросила Тимошенко, дивлячись, як більшість присутніх на Майдані підняли руки. "А хто за те щоб в шостий раз наступити на граблі і продовжити переговори?", - запитала вона потім.

Тимошенко навела приклад, що дострокові вибори відбулися у Португалії в 2005 році, в Німеччині - у 2005му, в Нідерландах - у 2006му, в Японії – у 2000му та 2005му, а в Австрії – у 2002му році.

Вона наголосила, що в разі дострокових виборів розклад сил у Верховній Раді не залишиться таким самим.

"Зрадники-соціалісти не пройдуть у парламент. Жодна моральна людина не віддасть голос за Мороза", - вважає Тимошенко. "Чи знайдеться хоч один ідеологічний комуніст, який після того як комуністи пішли під дах олігархів, проголосує за комуністів?", - запитала також вона.

За словами Тимошенко, 300 голосів у коаліції в парламенті – це скасування посади президента, "скасування навіть залишків статусу нашої державної мови", "це зміна внутрішнього й зовнішнього курсу реформ".

Тимошенко наголосила, що за нинішньої політичної ситуації "ми знаходимося в одному кроці від вступу України до Єдиного економічного простору".

"Непогано дружити народами і родинами, непогано спільно робити економічні проекти, але хто дав право вводити Україну як члена в наддержавний орган ЄЕП, де Україні буде належати 11% в прийнятті рішень, а 80% - іншій країні? Хто дав право цим політикам передавати наш державний суверенітет в подобіє Радянського Союзу?", - запитала Тимошенко.

"Ми можемо вранці прокинутися і побачити, що ми вже в ЄЕПі", - наголосила вона.

Тимошенко відкинула тезу проурядової коаліції про необхідність стабільності в країні. "Згадайте як заради стабільності зносити Запорізьку Січ. А як завдяки злагоді приймали Валуєвський указ про заборону української мови. А хіба не заради спокою в концтаборах і в’язницях гноїли Стуса, Лук’яненка, Чорновола? Ми їхній стабільності сказали ні. Тому що це стабільність мафії", - підкреслила Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування