У Цушка чекають замахів і стягають людей

Вівторок, 10 квітня 2007, 10:57

Заступник міністра внутрішніх справ Віктор Суслов заявляє, що МВС посилено охороняє Верховну Раду, Кабінет міністрів, Центвиборчком і Генпрокуратуру, тому що з 10 квітня очікуються зіткнення.

"Керівництво Кабміну, Верховної Ради, ЦВК і Генеральної прокуратури звернулося до нас з офіційним проханням про збільшення охорони, і ми його задовольнили", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

"Як правило, охорона збільшується в тих місцях, де виникає найбільше скупчення людей, які представляють протиборчі сили...", - зазначив Суслов.

На думку заступника міністра, починаючи з 10 квітня "імовірність зіткнень різко зросте", тому що "у середу, 11 квітня, Конституційний Суд починає розгляд конституційності указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради".

"Ми маємо інформацію про те, що деякі екстремістськи налаштовані політичні сили планують спровокувати зіткнення, щоб зірвати засідання суду і підстьобнути президента до введення надзвичайного стану до того, як суд ухвалить своє рішення", - повідомив заступник міністра.

За словами Суслова, зараз першими "у групі ризику стоять судді Конституційного Суду", і силовим структурам потрібно подбати про безпеку суспільних діячів і видних політиків.

"Можлива, наприклад, імітація замахів із провокаційною метою", - сказав він, відзначивши, що "безпосередню охорону перших осіб держави здійснює Управління держохорони, яке підкоряється президенту".

Водночас, заступник міністра підкреслив, що "Верховна Рада захищена надійно - сьогодні її охороняють близько тисячі міліціонерів, вони несуть вахту позмінно".

На питання про те, що серед охорони помічені люди "у цивільному", Суслов зазначив, що "на таких об'єктах завжди працює оперативно-слідча група, а опери найчастіше вдягаються "по громадянці".

Крім того, відповідаючи на питання про привіз коаліцією з регіонів у столицю співробітників спецпідрозділу "Беркут", Суслов сказав: "Це не чутки. Ці люди дійсно зараз у Києві, але поки вони знаходяться в резерві. Справляємося силами Київського гарнізону".

На запитання про те, як буде діяти міліція, якщо президент вирішить увести надзвичайний стан, Суслов відповів: "Відповідно до закону".

"Якщо президент вирішить увести НС, він повинен... затвердити на засіданні Верховної Ради", - відзначив він, додавши, що якщо парламент його не затвердить, "він буде незаконним і президент не зможе його ввести".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...