Ківалов не дасть Ющенку звільнити суддів КС

Вівторок, 10 квітня 2007, 12:25

Народний депутат Сергій Ківалов заявляє, що у президента немає права звільняти суддів Конституційного Суду.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок, коментуючи інформацію про те, що президент нібито має намір найближчим часом відкликати з Конституційного Суду шістьох суддів, призначених за квотою глави держави.

Ківалов наголосив, що для того, щоб звільнити або відкликати суддю Конституційного Суду, необхідне рішення Верховної Ради, а президент такого права не має.

Крім того, Ківалов заявив, що вважає неприпустимим втручання секретаріату президента в діяльність судової гілки влади, зокрема, КСУ.

Депутат упевнений, що в найближчі дні Конституційний Суд визнає незаконним указ президента про розпуск парламенту, оскільки "іншого варіанта немає".

Ківалов при цьому підкреслив, що сьогодні неможливо провести вибори в парламент. За його словами, 27 травня - це термін, до якого неможливо провести виборчу кампанію.

Також політик наголосив, що сьогодні проведення виборів неможливо ще й через те, що заблокована робота Центральної виборчої комісії. "Ми погодимося на вибори, але тільки в 2011 році", - сказав він.

Як відомо, четверо членів Центральної виборчої комісії оформили лікарняні листи.

Райковский (КПУ) знаходиться на лікарняному з 3 квітня, Донченко (КПУ) - з 4 квітня, Чупахін (СПУ) - з 5 квітня, Качур ("Трудова Україна") - з 6 квітня.

У зв'язку з відсутністю кворуму Центрвиборчком не може проводити засідання.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування