У Ющенка вже не впевнені, що КС авторитетний

Вівторок, 10 квітня 2007, 14:34

Представник президента у Конституційному Суді Володимир Шаповал вважає, що рішення КC щодо указу глави держави про розпуск Верховної Ради матиме суто політичний характер.

За словами Шаповала, це пояснюється тим, що в нинішніх умовах іншого рішення бути не може, повідомляє УНІАН.

"Судді вже на інше не здатні. І не тому, що вони погані або, скажімо, сумнівна якість їх підготовки, а тому, що вони в такому середовищі, в якому вони перебувають, прийняти юридичного рішення не зможуть", - заявив він.

На запитання, чи потрібно виконувати політичне рішення, Шаповал зауважив, що з цим питанням краще звертатись до тих, хто його має виконувати.

Водночас він висловив думку, що політичні рішення інколи бувають більш обов’язковими, ніж юридичні, особливо рішення якщо приймається авторитетним органом. "Наскільки КС сьогодні є авторитетним, це питання не до мене", - сказав Шаповал.

Також, на його думку, якщо рішення КС буде прийнято за один день, воно буде сумнівним.

"Якщо завтра (КС) схвалить рішення, тим більше для мене було б очевидно, що це несерйозно. 8 місяців мовчали, а тут за один день. Я завжди жартую, скільки треба (часу), щоб народити дитину - 9 місяців. За один день - це неприродно, воно (рішення) є штучним, надуманим, з відповідними наслідками", - підкреслив представник президента в КС.

Як відомо, в середу, 11 квітня, КС розпочне невідкладне конституційне провадження у справі відповідності Конституції указу президента про розпуск парламенту від 2 квітня.

Водночас, у вівторок 5 суддів КС заявили про відмову брати участь у розгляді цієї справи через тиск на них з боку окремих політичних сил.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування