В Америці переконують Ющенка не сперечатися з КС

Вівторок, 10 квітня 2007, 16:05

Захід не повинен підштовхувати Україну не підкоритися рішенню Конституційного Суду, якщо воно буде не на користь президента.

Про це пише у вівторок американське видання "The International Herald Tribune".

Газета підкреслила, що Захід не повинен піддаватися спокусі й підштовхувати своїх друзів до того, щоб, якщо буде прийняте рішення, яке не влаштує Ющенка, не підкоритися суду. Росія, відзначає видання, теж повинна перестати втручатися у справи України.

У статті також говориться, що суть конфлікту в тому, що насправді - це черговий етап у боротьбі країни за право самовизначення, оскільки Україна більше не хоче бути просто "кордоном" між Заходом і Євразією.

Газета відзначає, що розкол проходить через все українське суспільство - через ділові кола, наукові інститути, політичні партії й навіть через релігійні конфесії.

На думку видання, однією з головних розбіжностей між двома блоками є вступ України до НАТО.

Кращим виходом із ситуації для всіх, вважає "The International Herald Tribune", буде дочекатися рішення Конституційного Суду і згодом підкоритися цьому рішенню.

"І чим би не закінчилася теперішня криза, розкол в Україні збережеться ще на довгий час", - підсумувало видання.

"Українським політикам обов'язково потрібно докласти всіх зусиль, щоб уряд національної єдності реально запрацював. "Блакитний" табір повинен пообіцяти не змінювати Конституцію і всі сторони повинні погодитися з тим, що не можна силою проштовхувати питання через парламент, чи то вступ до НАТО, чи в російський Єдиний економічний простір", - підкреслює газета.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування