Ющенку поки не потрібні іноземні посередники

Вівторок, 10 квітня 2007, 16:53

Заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий заявляє, що Україна не потребує посередницької допомоги з боку інших держав.

"Що стосується наших контактів з нашими (закордонними) колегами, на цій стадії у них немає ще готовності до посередництва. Вони вважають, що все що відбувається в Україні – це внутрішня справа України", - повідомив Чалий журналістам у вівторок.

Чалий також нагадав, що натомість український уряд бачить певні можливості врегулювання кризи із залученням інших країн до діалогу.

"Однак, враховуючи те, що справа знаходиться в Конституційному Суді, то ми вже обрали незалежний орган, який міг би ухвалити рішення з цього приводу", - додав він.

Заступник глави секретаріату зазначив, що ця позиція збігається з точкою зору президента, який вважає, що внутрішні засоби для врегулювання ситуації "далеко не вичерпані".

"Президент і прем’єр знаходяться в постійному діалозі, є нові думки, є нові ідеї", - повідомив Чалий.

Заступник глави секретаріату також повідомив, що президент закликає до відновлення діалогу між всіма політичними силами, представленими в парламенті.

Чалий зазначив, що президент звернув увагу на те, що причиною ситуації, що склалася, стала саме парламентська криза і на сьогодні не ведеться діалог по лінії тих політичних сил, протиріччя між якими призвели до цієї кризи.

"І президент закликає, щоб вони відновили діалог", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування