Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив із Тимошенко і Ко про дискредитацію суду

Вівторок, 10 квітня 2007, 17:40

Президент Віктор Ющенко висловлює занепокоєність надмірною політизацією роботи судової системи в цілому і Конституційного Суду зокрема.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з головою партії "Наша Україна" В’ячеславом Кириленком, лідером громадського руху "Народна самооборона" Юрієм Луценком та лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

"Політизація навколо суду є така, що вона може дискредитувати роботу самого Конституційного Суду", –  цитує президента його прес-служба.

Говорячи про останні рішення деяких судів загальної юрисдикції щодо невиконання указу президента від 2 квітня, Ющенко зазначив, що це ілюструє бажання певних учасників політичного процесу "перш за все, заблокувати правовий процес або побачити його у викривленому світлі".

За його словами, ухвали, прийняті днями Феодосійським та Артемівським райсудами, є "сумнівними" з огляду на те, що ці установи розглядали справи, що не належать до їхньої юрисдикції. "Але це робиться свідомо, зухвало, демонструючи, що можна дискредитувати позицію президента", – сказав Ющенко.

Лідери демократичних політичних сил поінформували президента про заходи, які вони планують провести за участю широких кіл громадськості на підтримку указу президента та суддів КС. Кириленко, крім того, поінформував Ющенка про результати засідання політради "Нашої України".

Раніше Ющенко також провів зустріч із послом США в Україні Вільямом Тейлором, під час якої було обговорено розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Президент підкреслив, що вийти із ситуації, що склалася, можливо виключно шляхом діалогу всіх політичних сил, як опозиційних, так і парламентської більшості.

Ющенко також наголосив, що налаштований на продовження переговорного процесу, який би відкривав шлях до дострокових парламентських виборів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...