СБУ ввічливо відіслала депутатів, які хотіли її перевірити

Вівторок, 10 квітня 2007, 17:43

Перший заступник голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко наголошує, що за діяльністю СБУ існує багаторівнева система контролю і нагляду, яка чітко виписана в національному законодавстві.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, про це він сказав сьогодні під час зустрічі з представниками тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Наливайченко повідомив, що, зокрема, відповідно до статті 14 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" здійснюється прокурорський нагляд за дотриманням законності усіма підрозділами Служби безпеки України при проведенні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства.

У СБУ народним депутатам запропонували про всі факти порушень прав громадян повідомляти правоохоронні органи у порядку, визначеному законом.

Наливайченко підкреслив, що Служба безпеки України і надалі діятиме, чітко дотримуючись чинного законодавства та усвідомлюючи відповідальність перед громадянами України.

Як відомо, у понеділок Верховна Рада створила тимчасову комісію з питань встановлення посадових осіб СБУ, винних у видачі незаконних наказів щодо прослуховування телефонних розмов та стеження за депутатами, суддями КС, суддями загальної юрисдикції та членами ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування