Януковичі змусять Кириленка і К° відповісти "за базар"

Вівторок, 10 квітня 2007, 19:06

Партія регіонів має намір звернутися до суду з вимогою спростувати заяви "Нашої України" про тиск прем’єра Віктора Януковича на суддів Конституційного Суду.

Про це сказано у заяві "регіоналів" у відповідь на заяву "Нашої України" про те, що прем’єр Віктор Янукович особисто погрожував голові Конституційного Суду Івану Домбровському.

"Ми змушені звернутися до суду з вимогою спростувати недостовірну інформацію та до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину, оскільки за втручання у діяльність судових органів законодавством України передбачена кримінальна відповідальність", - сказано у ній.

"Регіонали" також вважають, що така заява "Нашої України" пов’язана з намаганнями "наперед виправдати свої дії щодо підготовки сумнівного з правової точки зору указу президента та заздалегідь піддати сумніву майбутнє законне рішення Конституційного Суду" з приводу указу про розпуск парламенту.

"Такі дії представників "Нашої України" насправді мають ознаки тиску як на весь склад КСУ, так і на суспільну думку", - сказано в заяві.

Партія регіонів також має намір звернутися до Генпрокуратури "з вимогою порушити кримінальну справу за фактом втручання в діяльність судових органів, встановити та притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які вдалися до такого протиправного втручання, а також про вжиття негайних заходів щодо припинення зазначеного тиску" внаслідок публічних заяв деяких суддів КС про публічний тиск на них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування