ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ВЕСТИ ПЕРЕГОВОРИ ПРО ТЕРМІНИ ВИБОРІВ

Вівторок, 10 квітня 2007, 20:26
Терміни проведення дострокових парламентських виборів можуть бути предметом переговорів політичних сил.

Про це у вівторок у Києві в інтерв'ю закордонним ЗМІ заявив президент України Віктор Ющенко.

"Терміни - це одне з тих питань, що можуть бути вирішені в колі проведення переговорів. Головне, щоб ми знайшли конституційне формулювання в питанні термінів, щоб вони не піддавалися ревізії", - підкреслив Ющенко.

При цьому він заявив, що в даний момент немає підстав для проведення дострокових президентських виборів.

"Конституція передбачає 4 обставини, коли можна говорити про дострокові (президентські ) вибори. На щастя, жодної з перерахованих обставин в Україні немає. Я говорю, що президент живий, здоров'я в нього гарне, президент не злочинець, і у відставку я не подавав", - заявив Ющенко.

Він закликав "вирішувати основне питання" - інакше "дійде розмова до голів колгоспів - потрібно усіх переобрати". "Це не є предметом чесної дискусії", - відзначив президент.

Президент вважає, що виключення з регламенту норми про індивідуальне членство в коаліції не дає підстав для перегляду указу про розпуск парламенту.

"Я визнаю, що це чергова перемога того, що існує певне щеплення в стінах парламенту щодо такого характеру передислокацій членів тієї або іншої політичної сили... Але навіть такого формату рішення не дає підстав переглянути указ, оскільки не демонтовані всі механізми, що приводять український парламент до такого конфлікту", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що Україна залишилася "з тим же правовим полем, що не має запобіжних заходів для повторення такої ситуації в майбутньому". Тому, на думку Ющенка, немає іншого виходу, як проведення дострокових виборів.

За матеріалами "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування