Ющенко запропонував Януковичу 15 кроків

Вівторок, 10 квітня 2007, 20:38

Президент Віктор Ющенко на зустрічі з прем'єром Віктором Януковичем зранку у вівторок запропонував план з 15 пунктів для врегулювання політичної кризи.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю іноземним журналістам.

За словами Ющенка, даний план, висунутий з його ініціативи, "допоміг би виробити логіку дій з врегулювання політичного конфлікту".

Президент відзначив, що один з основних розділів плану дій - формування спільної оцінки процесів, що вплинули на формування парламентської кризи.

"Нам потрібно дати правильний діагноз тому, чому так відбулося", - підкреслив Ющенко.

"Блок другий - змістовний. Це суть компромісів, які необхідно прийняти в контексті дій указу (про розпуск Верховної Ради)... для того, щоб повернути баланс у систему влади", - сказав Ющенко.

"Третій блок - це блок, присвячений системній консультації, які необхідно відновити в рамках парламентських політичних сил", - сказав президент.

Ющенко відзначив, що вони є одними з ключових гравців врегулювання ситуації в країні, у тому сенсі, що у випадку неприйняття плану врегулювання будь-якою зі сторін, криза залишається на тому рівні, на якому вона була.

За словами президента, він і прем'єр-міністр домовилися, що цей план дій не буде оприлюднений, поки на робочому рівні сторони не обміняються позиціями.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування