Ющенко готовий до будь-якого рішення КС

Вівторок, 10 квітня 2007, 20:56
Президент України Віктор Ющенко висловлює стурбованість із приводу ситуації навколо Конституційного суду.

На зустрічі у вівторок із закордонними ЗМІ, він заявив що його "дуже насторожує той процес, що виникає навколо роботи Конституційного суду".

Зокрема, Ющенко нагадав про заяву глави КС про намір піти у відставку, а після того - заяву  5 суддів про політичний тиск на них.

"Створюється дуже складна політична ситуація навколо роботи КС, що підсилює очікування в тому числі і серед населення і серед політичних сил, що рішення КС може бути сприйняте як однобічне", - сказав Ющенко, додавши: "Цього не можна допустити".

Він підкреслив, що всі сторони політичної кризи мають прийняти і виконувати рішення Конституційного суду по указу про розпуск Верховної Ради, а не обговорювати його.

"Я б хотів, щоб рішення Конституційного суду не обговорювалися, а виконувалися. Для демократичного суспільства це один з інститутів, що на своєму рівні знімав би ті протиріччя, загострення, а також порушення Конституції, що виникають при реалізації тих чи інших положень", - заявив Ющенко.

На питання про те, чи буде він виконувати рішення КС у випадку, якщо його указ буде визнаний неконституційним, Ющенко підкреслив: " Я жодної фрази не говорив про те, що за тих чи інших обставин я буду більш чи менш уважним до рішення Конституційного суду".

"Я упевнений, що це правило для всіх сторін. Як Конституцію, так і тлумачення Конституційного суду повинні поважати всі учасники процесу. Це один з фундаментальних моментів вирішення будь-якого конфлікту, у тому числі, і конфлікту, що є в Україні", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування